Våren är här eller?

Här i Östergötland har vårfåglarna börjat att sjunga och några vänner till mig har sett snödroppar i sin trädgård. Jag blev så inspirerad av att våren snart är här så det blev en vår-LO med bilder från förra året. Men visst är det typiskt, lagom till att min LO var färdig hade marken täckts av snö och vi fick plocka fram pulkorna för att åka ner för backen. Fast när man tänker efter kanske det är det som är våren, snö och sol om var annat.

image169



Min journal är på baksidan av blomman som döljer sig bakom kortet där Emrik cyklar. När jag framkallar kort brukar jag beställa dubletter och detta ville jag utnyttja. De små bilderna är faktiskt dubletter och jag har skurit ut Emrik på cykeln och satt fast med 3D-kuddar. Jag har använt både framsidan och baksidan av det mönstrade pappret.


image170


Plocka fram dina vårkänslor och gör en härlig LO.

Kram Paula

Material:
Cardstock:
Corduroy - Whit och Light Olive  och Raw Silk - Daisy och Emma
Mönstrat papper: Chatterbox -  Parlor CS - Olive Parlor Roses
Dies: QuicKutz - Rose bud , Flower REV 0017 , BossKut Alfabet - Totaly Tall (Bokstäver och hjärtan går att få som utstansat i vilken färg man vill från BumbleBee)
Brads: Making Memories - Circles Mini WC Brites





"Grabbigt" kort

Jag hade i uppdrag som DT att göra ett "Äntligen snö-kort" men eftersom snön lyser med sin frånvaro så saknades inspiration!
Min son har namnsdag på måndag, så det fick bli ett kort till honom istället. Det bästa var ju att mina nya dies fick komma till användning.

image168

Kortet blev väldigt enkelt i sitt utförande, men jag tycker det passar bra för då kommer "fordonen" till sin rätt.
Som grund har jag ett svart cardstock och de rostbruna rutorna är baksidan av Gumball Stripe från Chatterbox.
Jag stansade ut fordonen med spillbitar (jag sparar alltid spillbitar i en låda) och monterade på varsinn ruta. Fyrhjulingen och monstertrucken är upphöjda med 3-D kuddar, men det syns inte på bilden.
I mitten satte jag fast en ruta där jag stämplade GRATTIS PÅ NAMNSDAGEN med disneys alphabet stamps.
I den lilla tagen skrev jag Karl och satte dit den med en liten svart brad.
Runt kanten har jag duttat med stickles.
Jag gillar verkligen de här diesen, blir bra till kalaskort framöver.
Diesa på - Kram Petra

Material jag har använt:
Cardstock
Corduroy Dark black - Bazzill
Mönstrat papper
Gumball stripe (baksidan) - Chatterbox
Dies
PC Cuttlekids 4-pack Off Road 62-0027 - Provocraft
QK dies single Tags Mini RS-0352
Brads
Cirkles Mini metal Basic - Making Memory
Stämplar
Disney alphabet stamps - EK success
Stickles
Black Diamond - Ranger
Chalk
Chestnut Roan - Colorbox

Födelsedagsalbum

Nu har jag ÄNTLIGEN kommit igång med min cuttlebug.....vilka möjligheter. Det är så bra att den tar alla dies så nu kommer den gå varm!
Jag har gjort ett litet minialbum med en flik för varje månad. Meningen är att jag ska skriva in när släkt och vänner fyller år för att sedan ha albumet i väskan. Då kan man, när man går på stan, se om det är någon present som ska handlas.

image165

Jag har valt att vara ganska sparsam med utsmyckningen eftersom den ska ligga i väskan, då kan man ju inte ha en massa dekorationer som "står ut".
Nallen är en stämpel från pyssel passion som jag målat med distresser.
Skylten är utstansad från QK och då har jag använt spillbitar.
Ordet "create" är från MM:s ribbon emotions. Pappret är från Chatterbox, och jag har bara rivit av ett hörn och chalkat.

image166

På baksidan har jag satt fast ett "frimärke" som är från ProvoCraft. Man får med en frimärksdie samt fyra embossingplattor när man köper en Cuttlebug.

image167

Här ligger albumet utvikt. Jag har stämplat varje flik med Disneys alfabetstämplar i olika färger. Nu tror jag att det blir ett album till som jag ska ha i min pysselhörna så man vet när det är dax att tillverka kort..... Perfekt för mig som är en smula glömsk.....
Kram - Petra

Material jag använt:
Papper     
Cardstock från bazzill - Corduroy Dark Black
Gumball Stripe från Chatterbox
Dies
Mini album från QuicKutz
Sign från QuicKutz
Celebration stamps från ProvoCraft (ingår när man köper Cuttlebug)
Stämpel
Nallen från Pyssel Passion
Brads
Circles medium metallic från Making Memories
Flowers medium från Making Memories
Chrystal Brad
Distresser
Walnut stain från Ranger
Tattered rose från Ranger
Band
Emotions från Making Memories

Materialet finns så klart hos Bumblebee........pyssla på!!!


 


Barnpyssel

image164
Här hemma har vi haft så himla tråkigt väder de senaste helgerna att vi tyvärr knappt kommit utanför dörren, så vi får hitta på roliga projekt inomhus istället. I lördags satte jag mig med min stora grabb (3 år) och ett gäng spillbitar cardstock och QK-tången och pärmen med alla figurdies. Det var mycket uppskattat och resultatet blev ett memoryspel som ni ser på bilden! Det enda jag skall göra nu är att laminera alla korten så att de tål att spelas med många gånger. Vi hade mycket trevligt tillsammans och han kunde hjälpa till med i stort sett alla moment. Ett tips om ni är lite rädda om er tång och inte vill sätta den i händerna på barnen är Cuttlekids maskinen som är gjord just för barn. Det finns dessutom en hel drös underbara dies till den!

Material:
Cardstock i alla möjliga färger
QK - mestadels djur och "barn"motiv


/Bea

Tackkort

Den här veckan ville jag göra något annat än att scrappa, så det blev några kort istället. Korten är tänkta till att ges till personalen på vårt dagis, en liten uppmuntran för allt arbete de gör. Jag är ingen van kortskapare, men jag har inspirerats av Petra och hennes fina kort.

image158


Jag har försökt att skapa fyra olika kort men med samma tema. Utgångspunkten var en stämpel ifrån Pyssel Passion. Figurerna har jag målat med både distress Ink och akvarellfärger. Fördelen med distresserna är att man kan späda dem ortoligt mycket och att de inte täcker över linjerna som man har stämplat. Så nu har jag fått lägga en order till BumbleBee på distresser och längtar tills de kommer hem i brevlådan. Jag har använt vanlig cardstock som bakgrund och sedan lagt mönstrat papper ovanpå. När jag har bigat pappret har jag använt mig av boxmakern, en otroligt bra produkt som gör det lätt att göra både kort och askar. Även den här gången har jag använt mig av dies från QuicKutz, något som jag älskar. Allt material eller liknande finns att köpa hos BumbleBee. För att ta en närmare titt på varje kort klicka på de små bilderna.

               

Varför inte glädja någon utan anledning nu när det känns lite grått och trist.

Kram Paula

Material:

Cardstock:
Corduroy - Light Sand och Raw Silk - Skylar
Mönstrat papper: Chatterbox - Chateau - Chateau Bias Plaid och Parlor CS - Olive Parlor Roses
Dies: QuicKutz - Alfabet Abigail, Tags Mini RS-0352, Hjärtan från QuicKutz (Bokstäver och hjärtan går att få som utstansat i vilken färg man vill från BumbleBee)
Embossing: Guld
Stämpel: Pyssel Passion
Verktyg: Boxmaker
Färg: Akvarellfärger och Distress Ink
Brads: Making Memories - Circles Mini WC Brites



Fyrverkeri

image157
Jag lyckades faktiskt fånga några av alla härliga fyrverkerier som avfyrades på nyårsafton och givetvis ville jag scrappa de bilderna.

Jag har använt mig av en svart bakgrund för att matcha nattmörkret på bilderna. Bilderna har jag först monterat på en vit fotomatta för att de inte skulle försvinna i bakgrunden. Därefter stansade jag ut ett antal stjärnor med min QK-tång i pappret Chatterbox Loft - Argyle som jag sedan monterade slumpmässigt diagonalt över sidan. I stjärnorna "utan fyllning" har jag satt MM Crystal brads. Rubriken är QK Abigail Classic - ett favoritalfabet som jag använder väldigt ofta. Jag stansade ut dem i vit cardstock och sedan hade jag på ett lager glossy och MM Shimmer i silver och avslutade med ytterligare ett lager glossy.

Material jag använt (med länk direkt till butiken)
Cardstock - Bazzill Corduroy Dark Black
                      Bazzill Corduroy Brilliant White
Mönstrat papper - Chatterbox Loft - Argyle
Brads - MM Crystal Circles Clear
Alfabet  och stjärnor- QK Abigail Classic
Övrigt - MM Shimmer
Glossy

Stjärnalbum

Den här gången har jag inspirerats av två duktiga scrapare. Den ena är Petra i designteamet och den andra är Ulrika macgregor.webblogg.se/scrap . (Obs! om du vill gå in och titta på Ulrikas blogg kolla så att det står exakt så här på webadressen). Inspiration till färgerna till mitt stjärnalbum hittade jag hos Petras Canvastavla och hon gav mig också temat, Vänskap. När jag var ute och tittade på olika scrapbloggar fick jag se ett underbart stjärnalbum på Ulrikas blogg och det såg mycket avancerat ut. Jag mailade till Ulrika och frågade om jag kunde få en beskrivning och det var inga problem. Tack Ulrika.

image146

Jag började med att klä två chipboard bitar med svart cardstock och sedan dekorerade jag med hjärtan. Jag satte fast två band på insidan av albumets fram- och baksida så att jag skulle kunna knyta det. Till sist stansade jag ut ordet vänskap med hjälp av QuicKutz. När man öppnar albumet ser det ut så här:

image147

Jag har skurit ut papper i tre olika storlekar sju stycken av varje. I den minsta klippte jag ut ett hjärta och på den mellersta skrev jag ner mina tankar om vänskap. Jag dekorerade även det minsta pappret med swirlar och brads.
 
image148

image149

Det var faktiskt inte så svårt som jag först trodde och det blev väldigt effektfullt.

Pröva gärna själva.

God fortsättning på det nya året!

Kram Paula

Nu kan du komma direkt in i butiken om du klickar på länken.
 
Material:

Cardstock:
Bazzil Corduroy - Light Sand
                     Bazzil Corduroy - Dark Sand
                     Bazzil Raw Silk - Whit
                     Bazzil Raw Silk - Black
Brads:        Making Memories - Crystal Circles Clear Valuepack

Ribbon Accessories: Making Memories - Ribbon Labels Girl
Band:

Väggdekoration

Min utmaning den här veckan var att skapa en väggdekoration. Jag skapade en välkommenskylt att hänga på dörren som hälsar våra gäster välkomna.
Först tog jag ett chipboardhjärta och satte på pappret Chateau CS - Chocolate Tapestry . Sedan filade jag ner kanterna med en nagelfil för att få en lite mer sliten look och chalkade därefter kanterna med fluid chalk, Creamy Brown och Chestnut Roan. Därefter har jag stämplat dit några swirls för att få lite mer liv åt hjärtat.

image145


Blommorna är utstansade retroblommor i storlekarna small och medium. Den lilla blomman är utstansad i vit cardstock och sedan har jag lagt på ett lager 3D-lck och sedan öst över Making memories glitter, i rosa. Detta är ett bra tips om man t.ex. vill göra egna glittriga dekorationer. Man kan även avsluta med ett lager 3D-lack om man inte vill ha glitter överallt. Blommorna har jag sedan fäst med glue-dots.

Texten är QK Katie Classic i rosa Bazzill. Brunt och rosa tillsammans är en av mina favoritkombinationer. Dessa har jag limmat dit med en limpenna och markerat lite extra med en svart penna och glitterlim. Hjärtat är också det QK. Det ena är stansat i rosa och det andra har jag använt spillet efter att ha stansat ut ett hjärta i Chocolate Tapestry. Detta har jag nitat på innan jag satte dit det på det stora hjärtat. Detta för att det inte gick att nita direkt på det tjocka Chipboardhjärtat.

Jag avslutade med att göra två hål i uppkant för att kunna hänga upp hjärtat på dörren och knöt dit ett spetsband.

God fortsättning på 2008 och hoppas att ni får mycket tid för pyssel!!"

Krya på dig-bok

Igår vaknade jag med feber. Mamma gjorde en liten Krya på dig bok som jag sedan fick färglägga.

image95

Hon gjorde boken av Revolutiondies från QK. På framsidan satte hon dit en bit papper från Chatterbox som heter Baby Plaid. Gräset och fotbollen är utstansade från QK. Hjärtat är utstansat med en punch som heter Folkheart. För att få ihop boken satte hon i Scrappers Floss.

image96

Inne i boken hade hon stämplat olika motiv som jag skulle få färglägga. Den här stämpeln kommer från PP och heter Snögubbekram.

image97

Här har mamma maskat PP:s nalle så det blev tre stycken.

image98

Här sitter jag febrig och målar i min bok. Jag använder mig av pennor från ZIG som heter Colour Brush Twin, de är roliga att måla med för man kan skugga sitt motiv med dem. Jag målade Rosen från PP och den blev jag nöjd med.

image99

Jag tycker era mammor ska göra en så´n bok till er för den är ett roligt minne att ha kvar.

Hej då från Dennis.

Scrappad canvastavla

När barnen tar skolfoton brukar det hemma hos oss bli kort över när släkten har fått sina julklappar! Jag valde ett svartvitt foto och fixade till en canvastavla av!

image92

Jag har använt en målarduk som är 20X20 cm från Fache. Jag målade den svart med akrylfärgen Asphalt som är från MM. Själva ramen är även den från MM och heter Frames embossed Basic. I ovankant och nedankant har jag fäst band som heter Ribbon Words - Emotions, även de från MM.

image93

Jag stansade ut tre hjärtan från en punch "folkheart" och skrev Storebror, Lillasyster & Älskade barn i dem med vit penna. Runt hjärtana lade jag stickles silver, och medan jag ändå höll på silvrade jag runt ramen och inuti ramen.

image94

På vänstersidan fäste jag en tag från QK med en Chrystalbrad. Jag skrev namn och årtal i tagen, för nu blir det väl så att man får scrappa skolfoton varje år och även se som finns från föregående år.......

Det roligaste var att min man (som för övrigt inte hoppar jämfota av lycka över mina projekt) tyckte den blev fin!

Scrappa på nu därute, ni har säkert gamla skolkort liggande!!!!!!!
Kram Petra

Scrappad tändsticksask

Fick hem det nya pappret Klapprande Hjärtan från Bumblebee och var för en gångs skull inte sugen på att göra kort (!). Det fick bli en tändsticksask istället.

image89


Jag stansade ut texten från QK och chalkade bokstäverna med Chestnut Roan. För att få fast dem använde jag min underbara XYRON (hur skulle jag klara mig utan den?) Till prickar över i:na satte jag dit snaps från MM. Glittersnirkeln är gjord på fri hand med stickles "Chrystal" från RANGER. Runt framsidan prickade jag en ram med svart penna.

image90

Jag stämplade texten blås ut på sidan och klippte ut ett "ljus" av vitt papper, som jag sedan fyllde med Glossy accents för att få effekt. Veken är ritad med svart penna.

image91

Baksidan ville jag ha neutral, men det fick i alla fall bli en liten minitag från QK som en liten hälsning.
Den här tändsticksasken kan ju passa att ge bort istället för en blomma, eller varför inte till Alla Hjärtans Dag som ju är i antågande.
Jag ska i alla fall ge bort min idag till en vän!

Kram på er alla därute i snöyran - Petra

Materiallista:
Papper - Klapprande Hjärtan från Swedish Collection - YoDo
Chalk - Chestnut Roan
Clearstamps - Multi Retro från MSE
Stickles - Crystal från Ranger

Allt material finns hos Bumblebee såklart!


Äntligen har vintern kommit!

Vi vaknade en morgon och såg att vintern äntligen har kommit hit till Söderköping. Marken och träden var vita av härliga mjuka snöflingor. Inspirationen låg på topp och det blev en vintrig LO med vinterbilder från förra året.

image84


Hittills har jag mest gjort ganska stilrena  LO:s med inte så många dekorationer, men denhär gången ville jag utmana mig själv till att använda många dekorationer och olika tekniker. Jag började med att ta ett  Bazzil Corduroy - Light Sky och gjorde en ram runt om med order Let it snow med hjälp av silverfärgat embossningpulver och alfabetet Clearly Stamp Multi Retro UC/LC från My Sentiments Exactly!. Som bakgrundspapper har jag använt Snowflakes från Paper Pizazz. Till fotomattorna har jag använt Bazzil Corduroy - Light Sky som jag sedan har chalkat med Vers Color - Sky Blue.

image85

Det här var den första dekorationen som jag gjorde och den var ganska enkel att göra. Jag började med att stansa ut tagen och snögubben. Det tar lite tid och det blir mycket vevande på Cuttelbugen, men det är det värt. När jag hade satt fast snägubben på tagen embossade jag med vitt embossingpulver för att få snö längst ner. Till sist ritade jag enkla snöstjärnor med en vit Sakurapenna. På baksidan satte jag fast ett vanligt gem med en 3D gluedot. Ett tips är att sätta gemet mot pappret och sedan gluedoten övanpå.

image86


Inspirationen till den här lilla skylten hittade jag in en engelsk tidning som heter Scrapbook inspiation. Den är mycket enkel att göra. Jag har stämplat winter med alfabetet Clearly Stamp Multi Retro UC/LC från My Sentiments Exactly! och sedan embossat med silver. Jag har sedan chalkat kanterna med Versa Color Sky Blue och till sist satte jag fast den med två brads.

image87

Den här stjärnan har jag stansat ut med hjälp av Cuttelbugen och en dies från QuicKutz. För att den inte skulle försvinna använde jag Stickles - Silver som jag också använde för att blinga bardsen som jag satte fast stjärnan med. Ett tips är att använda X från Xyron så att det blir en klistrig baksida på delarna till stjärnan det blir mycket lättare att sätta fast den.

image88

Rubriken till LO:n stansade jag ut med QuicKutz´s alfabet Abigail och sedan har jag blinagat rubriken med Diamond från Stickles. Det var svårt att hitta en plats för att skriva min journaling därför gjorde jag ett litet kuvert med ett litet brev med hjälp av Revolutiondies från QuicKutz. Kuvertet torr embossade jag med QuicKutz Revolution - Goosebumpz Curl. På brevet gjorde jag en enkel stjärna med hjälp av Stickles - silver och blue. Hoppas att detta skall inspirera dig till att skapa riktigt vintriga LO:s med många dekorationer.


God fortsättning på det nya året från
Paula



Material:
Papper:
 Bazzil Corduroy - Light Sky
                Bazzil Raw Silk - whit
                Bazzil Raw Silk - black
                Paper Pizazz - Snowflakes 
Brads:   Making Memories
Clear Stamps:My Sentiments Exactly! - Clearly Stamp Multi Retro UC/LC 
Embossingpulver: Silver
Stickles: Silver och Blue
Chalk/stämpeldyna: Vesa Color - Sky Blue 
Die-cutting maskin: Cuttelbug
Dies: QuicKutz - Abigail, QuicKutz - Snowman, QuicKutz - Snowflake RS-0386, QuicKutz Revolution - Envelop & Liner, QuicKutz Revolution - Goosebumpz Curl.
Gem

Allt finns att köpa hos BumbleBee!




Vinnarna i BumbleBees december tävling:

Nu har äntligen BumbleBees stora tävling avgjorts och Gustav 4 år har dragit sex lyckliga vinnare.

Stora tävlingen:

1.a pris: Xyron Design Runner, värde ca 2000:- går till  Jennie Raminder, Vilshult  
image78 
2.a pris: Revolution Table Top, värde ca 1500:- går till Eva Jönsson, Knisslinge  
image79
3.e pris: Bosskut maskin, värde ca 1100:-, går till Angelica Garpland, Göteborg  
image80
 
Lilla tävlingen:

1.a pris: Fastenator Staple Bar, värde ca 300:-, går till Karin Sundqvist, Lindome  
image81 
2.a pris: 12x12 EK success Maple Lane album, värde ca 270:-, går till Åsa Malmström, Stockholm  
image82
3.e pris:  6x6 Maple Lane Tri-Fold Shadow Box Espresso, värde ca 260:-, går till Lotta Nyström, Åtvidaberg  

image83

Varmt grattis till er alla!  

Linda

Enkelt bokmärke

God Fortsättning på Er allihopa!
Har ni avgett något nyårslöfte........? Jag ska i alla fall fortsätta läsa böcker för mina barn, och just nu är det Mio min Mio av Astrid Lindgren som vi läser.
image75

Jag gjorde ett enkelt bokmärke till Melina så vi vet var i boken vi är. Det passar ju alldeles utmärkt att ta tillvara spillbitar och tillverka av!

image76

Jag har använt ett brunt cardstock från Bazzill som grund. Ovanpå har jag satt dit en remsa av Valentine Stripes från Chatterbox. Hjärtat är utstansat av samma papper fast jag har vänt baksidan uppåt. Punchen jag använt heter Folk Heart och är från EK Success.
På hjärtat sitter ett M som är utstansad av en QK-die.
Jag har chalkat runt hjärtat med svart, och runt det bruna M:et har jag fyllt i med svart penna.
Hörnen har jag rundat av med en hörnpunch.

image77

Jag hoppas ni får lite inspiration så här årets första dag!
Allt material finns hos Bumblebee - Kram Petra

RSS 2.0